Instagram

Maseni

 

 

 

Lærerne i projektet skriver:

 

Vestfyns Gymnasium er over en 2-årig periode en del af et Erasmus projekt: Maseni Projektet (”Managing All Schools´ Environmental Impact”) støttet af EU. Vi arbejder i projektet sammen med 3 partnerskoler fra Tyskland, Estland og Spanien.

 

Maseni projektet handler om at få mere viden om bæredygtighed, at få praksis erfaringer med bæredygtighed og om at undersøge, hvordan man højner bevidstheden om bæredygtighed hos lærer og elever i skole dagligdagen og på vores uddannelsesinstitutioner. I projektet er temaer som vand, kompost, plastic, elektricitet og papir nogle af de temaer, vi har fokus på i samarbejde med vores partnerskoler.  

 

 

 

Emma, elev i projektet skriver:

 

I 2017 fik jeg, sammen med 25 andre unge mennesker fra Vestfyns Gymnasium, mulighed for at deltage i det EU-støttede MASENI-projekt. Masenis fokuspunkt er miljømæssige problemstillinger og projektet søger at skabe bevidsthed om disse blandt unge.
Samtidig skaber Maseni en forbindelse mellem engagerede elever fra europæiske lande og minder os om, at mikroplastik, affaldssortering og vandforurening er en fælles opgave, og at første skridt mod at løfte den er at forstå udfordringerne på tværs af landegrænser.

Jeg rejste til Granada, Spanien, i maj 2017 og blev indkvarteret hos en værtsfamilie. Det kulturelle aspekt optog mig meget, og sprogligt fik jeg mere ud af rejsen end jeg nogensinde havde forventet.
Projektet har i høj grad gjort mig bevidst om, hvordan jeg selv påvirker miljøet negativt og lært mig hvordan jeg kan påvirke det positivt. Det vil jeg tage med mig.
Jeg er ambassadør for Maseni. For miljøet. Jeg tror på, at det, der er vigtigst er at informere om de problemer, vi står overfor, og oplyse om, hvor let det er at gøre en forskel.

 

 

 

Rikke, Mathias og Simon, elever i projektet skriver:

 

I uge 45 var Maseni gruppen med Jens og Christopher på udveksling i Hameln i Tyskland. Ugen bød på et spændene forl&o